× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Výber najzaujímavejších prípravných zápasov


17.08.2023

V druhej polovici augusta sa nám naplno rozbehli prípravné zápasy, ktoré preveria účastníkov extraligy pred nadchádzajúcou sezónou. Hoci v tomto období tímy nehrávajú v plnej sile a tréneri skúšajú rôzne taktické prvky, nastavujú fungovanie formácií mužstiev, prípadne zapracovávajú ďalších hráčov a podobne, aj príprava vie priniesť zaujímavé duely, častokrát s netradičnými súpermi. Keďže zápasov býva pomerne veľa, pripravili sme si pre vás výber tých najzaujímavejších, ktoré môžeme pred začiatkom sezóny vidieť na slovenských zimných štadiónoch.

V treťom augustovom týždni sú na programe hneď dva tradičné turnaje – Memoriál Pavla Zábojníka vo Zvolene a Tatranský pohár v Poprade, a oba prinesú zaujímavú konfrontáciu extraligového a zahraničného hokeja. Vo Zvolene pôjde skôr o tímy z nižšej kvalitatívnej úrovne, konfrontovať sa bude slovinský, poľský, český a slovenský hokej. Domáci HKM Zvolen nastúpi 17. augusta o 18.00 hodine proti HK SŽ Olimpija Ljubljana, o dva dni neskôr, 19. augusta o 17:00 čaká „rytierov“ súboj s poľským vicemajstrom GKS Tychy. Účastníkom turnaja je tiež český prvoligista HC Frýdek – Místek. 17. augusta o 18:00 uvidia zaujímavý súboj aj na Spiši, domáca HK Spišská Nová Ves bude hostiť na svojom ľade kvalitný poľský celok Comarch Cracovia

Vrchol týždňa je na pláne počas víkendu pod Tatrami, kde sa uskutoční 76. ročník Tatranského pohára, ktorého sa okrem domáceho Popradu zúčastní aj slovenský a český majster a celok z najvyššej fínskej súťaže. HK Poprad nastúpi 19. augusta o 18:00 proti HC Oceláři Třinec, dres ktorého oblieka viacero slovenských hráčov. V ten istý deň o 14:00 je naplánovaný aj duel SaiPa – HC Košice. Víťazi týchto stretnutí nastúpia proti sebe, porazení zabojujú o tretie miesto, pričom tieto zápasy sa uskutočnia o deň neskôr o 15:00, resp. o 19:30 (finále), divákov v Poprade tak čaká porcia štyroch atraktívnych a kvalitných hokejových duelov.

V nasledujúcom týždni uvidíme zaujímavé stretnutia aj na iných zimných štadiónoch. Doma na Zemplíne nastúpi HK Dukla Ingema Michalovce proti dvanásťnásobnému majstrovi Poľska, ktorý však v predošlej sezóne obsadil až štvrté miesto domácej súťaže. Duel s tímom Comarch Cracovia je na pláne 22. augusta o 17:30.

Pod Zoborom sa diváci môžu tešiť na konfrontáciu s českým a rakúskym hokejom. HK Nitra najprv privíta hráčov účastníka druhej najvyššej českej súťaže, Duklu Jihlava, a to 23. augusta o 18:00. O dva dni neskôr, 25. augusta, zavíta do Nitry účastník nadnárodnej ICE Hockey League, Graz99ers, ktorý je v posledných rokoch už tradičným súperom nie len „corgoňov,“ ale aj ďalších slovenských mužstiev. Zápas je na programe rovnako o 18.00 hodine. Celok z Grazu odohrá o deň skôr, 24. augusta, stretnutie aj na bratislavskom štadióne Ondreja Nepelu, kde ho vyzve domáci HC Slovan Bratislava. Začiatok tohto zápasu je naplánovaný na 18.00 hodinu. Ani Dukla Jihlava nezostane len pri jednom zápase na Slovensku, 24. augusta pricestuje pod Urpín a domáca HC ´05 Banská Bystrica si od 17:30 zmeria sily aj s týmto celkom.

Zaujímavý súper sa predstaví tiež na Spiši, maďarský celok DEAC, ktorý pôsobí v tamojšej nadnárodnej súťaži, zavíta do Spišskej Novej Vsi 25. augusta. Presný termín zápasu bude ešte doplnený.

Týždeň na prelome augusta a septembra bude v réžii českého extraligového hokeja. Na Duklu Trenčín čaká zápas s HC Olomouc, ktorý sa odohrá 29. augusta o 17:30. O dva dni neskôr zavíta na štadión Pavla Demitru tradičný súper „vojakov“ v príprave, PSG Berani Zlín a aj toto stretnutie sa začne o 17:30. Konfrontáciu s celkom z najvyššej českej súťaže uvidíme aj v hlavnom meste, Slovan Bratislava privíta celok HC Kometa Brno. Duel je programe 31. augusta so začiatkom o 18.00 hodine. Na svoje si prídu tiež diváci v Nových Zámkoch, domáci celok bude v príprave hostiť účastníka ICE Hockey League, maďarský tím Fehérvár AV 19. Zápas sa odohrá 1. septembra o 18.00 hodine.

V prvom septembrovom týždni, v ktorom bude vrcholiť príprava extraligových mužstiev na nadchádzajúcu sezónu, uvidíme tiež niekoľko atraktívnych prípravných zápasov, dá sa predpokladať, že už v plnej zostave a nasadení na oboch stranách. 3. septembra zavíta do Nových Zámkov ďalší účastník medzinárodnej ICE Hockey League, celok z hlavného mesta Rakúska, Vienna Capitals, majster zo sezóny 2016/2017. Prvé buly zápasu  sa vhodí o 18:00. Na popradských „kamzíkov“ čaká odveta proti celku Comarch Cracovia, s ktorým úspešne otvorili tohtoročné prípravné zápasy a v Poprade určite dúfajú, že ich rovnako tak aj uzatvoria. Kto chce byť pri tom, musí zavítať na popradský zimný štadión 5. septembra o 18.00 hodine. V rovnaký deň, avšak o pár kilometrov západnejšie, bude HK 32 Liptovský Mikuláš hostiť iný poľský klub, celok z Nového Targu - MMKS Podhale, ktorý v minulej sezóne obsadil posledné miesto najvyššej poľskej súťaže. Presný termín zápasu bude ešte doplnený. Výber zaujímavých prípravných zápasov pred začiatkom sezóny 2023/2024 uzatvárame stretnutím medzi HKM Zvolen a HC Leram Orli Znojmo, nováčikom českej Chance ligy, teda druhej najvyššej súťaže a tiež už bývalým účastníkom nadnárodnej EBEL, resp. ICE Hockey League. Prvé buly zápasu sa na zvolenskom zimnom štadióne vhodí 5. septembra o 18.00 hodine.

 

 

autor: Radovan Slávik I grafika:

PODOBNÉ ČLÁNKY